13 Eylül 2007 Perşembe

Yarım kiloluk elmalar

13-Eylül-2007 Persembe- Haber Merkezi

Bingöl'de bir çiftçi tarafından yetiştirilen yarım kiloluk Arjantin cinsi elmalar, Vali ve Belediye Başkanı'nı şaşırttı.
Ilıcalar beldesi Çobantaşı köyü Soğuk Çeşme mevkiindeki 11 bin dönümlük alana Tarım İl Müdürlüğü'nden aldığı Arjantin cinsi elma fidanlarını eken Yaşar Arslan isimli çiftçinin yetiştirdiği ürünler görenleri şaşırtıyor. Yetiştirdiği elmalarla Vali Vehbi Avuç'u makamında ziyaret eden Arslan, amacının kaliteli elmanın Bingöl'de de yetişebileceğini duyurmak olduğunu belirtti.
Böyle bir elmanın Bingöl'de yetiştirilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Vali Vehbi Avuç ve ziyaret esnasında valilik makamında bulunan Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, bu durumdan büyük sevinç duyduklarını ifade etti. Bu elmaların, örnek ve özenli bir çalışmanın eseri olduğunu ifade eden Vali Avuç, "Toprağımızın hangi ürünler için yeterli geldiğini bilmeliyiz. Bingöl'ün bereketli topraklarında buna benzer birçok ürünün yetiştirilebileceği biliniyor. Çiftçilerimizin Bingöl'de üretime yönelik bu tür çalışmaları yapmalarını ve topraklarını en iyi ve doğru şekilde işlemelerini diliyorum" dedi.
Her bir elmanın 500 gramdan fazla olduğunu ve bu nedenle elmaların olgunlaşma zamanı gelmeden dallardan düştüğünü söyleyen Arslan, imkanları dahilinde yetiştirdiği elmalarla Bingöl'ün adını yurdun çeşitli yerlerindeki meyve fuarlarında duyuracağını açıkladı

Hiç yorum yok: