4 Eylül 2007 Salı

İspanya Valencia Bölgesi Üretim Payı...

İspanya-Valencia bölgesi narenciye üretiminin payı düşüyor.Gelecek senelerde Valencia bölgesinin toplam İspanya narenciye üretimindeki payı gerileyecek.
Universidad Politecnica de Valencia Üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre, 2015 yılında Valencia bölgesinin narenciye üretimi toplam İspanya üretiminin % 57'sini teşkil edecek. Bu 1990'daki payı % 79 'dan oldukça aşağıda. Diğer bölgelerde özellikle Andalucia bölgesinin payının % 10'dan % 27'e çıkması, Murcianın % 12 ve Catalonia'nın ise % 4 pay alması bekleniyor.
Aynı raporda Valencia bölgesinin en büyük sorunlarının sırasıyla aşırı Klementin üretimi, bunun için sezonu uzatacak yeni çeşitlerin dikilmesi tavsiye ediliyor. Bunun yanında tarım arazilerinin küçük olması nedeniyle maliyetlerin yüksek olması, bunun için ise ortak hareket ederek maliyetlerin düşürülmesi tavsiye ediliyor.
Hernekadar Valencia'nın toplam üretimdeki payının geriliyeceği tahmin edilse de 20.05.2016'da Valencia narenciye üretiminin % 13 artacağı ve İspanya narenciyesindeki liderliğini devam ettireceği belirtiliyor.
Klementin 2015'de % 37'lik payla ençok üretilen narenciye cinsi olmaya devam edecek. 2004/05 sezonundaki payı % 33.8.
Kaynak: www.fruittoday.com

Hiç yorum yok: