2 Eylül 2007 Pazar
Diyarbakır ve Adana'ya Rakip İnegöl Karpuzu Üretildi.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde son yıllarda meyvecilikle ilgili yapılan hamleler bir bir semeresini veriyor. Kiraz, Şeftali, Üzüm'den sonra Yenice Beldesi ile Kulaca ve Akbaşlar Köyü'nde üretilen karpuzlar, karpuzuyla ünlü Diyarbakır Karpuzu'nu aratmıyor. Tat, renk ve ağırlıkta karpuzuyla ünlü Diyarbakır ve Adana'da yetiştirilen karpuzdan farklı olmayan İnegöl Karpuzu, çiftçilerin tarımda yeni gözdesi oldu. İnegöl'ün Akbaşlar Köyü'nde yetişen Krimson cinsi karpuz; türü, tadı ve rengi ile yüzünü güldürüyor. Mevsimlerin kurak geçmesine rağmen bu yıl ilk kez İnegöl'de yetişen karpuzların ağırlığı 20 kilogram'a kadar çıkabiliyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder